Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Εν εξελίξει έρευνα για υπόθεση πώλησης ακινήτων Ημερομηνία:
Σήμερα 12/2/2026, 16:04 - Εμφανίσεις: 14
Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας για πιθανές παρατυπίες στην πώληση ακινήτων.
Όπως προκύπτει από δύο άτομα που είναι εξοικειωμένα με την επιχείρηση, οι έρευνες διεξήχθησαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 12 Φεβρουαρίου σε διάφορα κτίρια της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος προϋπολογισμού.
Όπως προκύπτει από την Financial Times, η έρευνα αφορά την πώληση ακινήτων της ΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Επιτροπής, όταν ο Γιοχάνες Χαν ήταν επίτροπος προϋπολογισμού.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ο Χαν ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση του προϋπολογισμού της ΕΕ ύψους 1 τρισ.
ευρώ έως το 2024.
Μετά τη λήξη της θητείας του, ορίστηκε ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ για την Κύπρο.
Η έρευνα πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) και αφορά 23 κτίρια που αποκτήθηκαν από το βελγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο SFPIM έναντι 900 εκατ.
ευρώ το 2024.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Belgian police raid European Commission over sale of properties https://t.co/9ipspa4223 — FT for Schools (@ft4s) February 12, 2026 Λίγα στοιχεία είναι γνωστά Την εποχή εκείνη, η Επιτροπή δήλωσε ότι η πώληση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανονισμούς της ΕΕ.
«Η EPPO θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι διεξάγει δραστηριότητες συλλογής αποδεικτικών στοιχείων στο πλαίσιο μιας εν εξελίξει έρευνας», δήλωσε η εκπρόσωπος της EPPO, Τίνε Χόλεβοετ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Δεν μπορούμε να μοιραστούμε τίποτα άλλο σε αυτό το στάδιο, ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο τις εν εξελίξει διαδικασίες και το αποτέλεσμά τους».
Εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι «η πώληση των κτιρίων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες και πρωτόκολλα και είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία διεξήχθη με τρόπο σύμφωνο με τους κανονισμο...